SANT CELONI

Carta del presidente de Tarbut Sant Celoni


SANT CELONI
Barcelona

LUIGI MARTELL

Abans de res vull regraciar el nostre amic i president Dr Mario Sabán per haver pensat en mi per dirigir Tarbut Sant Celoni. És amb simħà rabbà granda (gran goig i plaer) que accepto la presidència d'aquesta delegació i prometo d'aportar el meu humil gra de sorra en aquest gran projecte que tots els de Tarbut compartim: el de fomentar i difondre la cultura jueva arreu de Sefarad (Espanya) i les Terres d'Edom (Catalunya-Occitània). D'ençà l'any del mabbul (del diluvi) que “les tres cultures” -la musulmana, la cristiana i la jueva- hi han conviscut, no pas sense dificultat malgrat èpoques de gran prosperitat, i a Tarbut tot esforç per bastir ponts entre cultures ens és grat.

Cal no oblidar que a Tarbut el nostre afany és de normalitzar la presència cultural jueva arreu del nostre país. Des de Tarbut Sant Celoni volem, doncs, organitzar activitats de caire social i cultural arreu de la Selva i del Vallès Oriental per als qui conèixer voleu la cultura i les tradicions del món jueu. Creiem de tot cor que és la millor manera de posar fil a l'agulla i fer les primeres passes per mostrar, divulgar i recuperar el fort llegat jueu de les Terres d'Edom; un llegat fonamental i fundacional de la nostra cultura catalana i que tot just ara comencem a reclamar com a propi. Com bé diu la dita: val més tard que no mai.

No m'allargo més perquè tampoc no es tracta de fer d'aquesta carta tota una meguil·là (un discurs llarg). Tan sols vull desitjar-vos ara que és zemàn simħatènu -temps de goig i alegria- bona festa de Succòt i augurar-vos llargs anys de salut, mil braħòt (benediccions) i ara més que mai, braħà de taāsuccòt (feina a dojo)!

Luigi Martell
12 de Tixrí de 5772 (10 d'octubre de 2011)

contacto: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.